Dora'nin Yolculugu

Lilypie First Birthday tickers

8 Ekim 2011 Cumartesi

Geçip giden zamanlarııı uuuuu bir yerlerde bulsak...

Eskiden ne çok zamanım varmış..Okumak, izlemek, gezmek, konuşmak, uyumak, üzülmek için...Şimdi kitaplarım yığıldı, izlenecek filmlerin sayısı belli değil, gezmek-görmek istediğim yerler, ve uyuyarak geçirmek istediğim bitakım saatler var..

İnsan birşeyin kıymetini kaybedince anlıyor. Zaman da en önemlisi ve tek geri dönüşü olmayanı. Şimdi geri dönüp bakınca içim cız ediyor tavana bakarak geçirdiğim saatleri düşününce. Hep bir bahane, hep bir erteleme, böyle geçmiş gitmiş en geniş zamanlar.

Şimdi de 'gün boyu evin içinde koşturmaktan akşam bir satır bile okumaya halim kalmıyor' kafasındayım. Hele bir Dora yemeye alışsın, hele bir uykusu düzene girsin, hele bir yürüsün, hele bir konuşsun...Şimdi de böyle -bahaneler mi demeli gerekçeler mi demeli- cümlelerim var. Oysa bunlar hiç bitmeyecek ki, 2 yaş krizi gelecek, okula gitmesi gelecek, düşmesi-kalkması gelecek say say bitmez işte, büyümesi gelecek yani...Hayat artık eskisi gibi ol-ma-ya-cak! Sanki o büyüyecek de ben aynı kalacağım gibi geliyor bazen, haha! Ne enteresan -savunma mı yayılma mı demeli- mekanizmaları var insanın!

Dün bir söz gördüm 'Hayat fırtınanın geçmesini beklemek değil, yağmurda dans etmeyi öğrenmektir.' demiş. Ne güzel demiş.

Var mı iyi bir dans kursu bilen?

3 yorum:

  1. Keşke günler 35 saat olsa diyorum bazen :)
    24 saat yetmiyor yapmak istediklerime.
    Kurs bulursan haber ver Pınar :) birlikte gideriz.

    YanıtlaSil
  2. Yapmak istediklerimize ne 24 ne 35 saat yeter, bir ömür yetmiyor ki...Buna rağmen ne kadar hoyratız zamanı harcamada..
    Haber veririm tabii, senden iyi partner mi bulucam:))

    YanıtlaSil
  3. Benim rahmetli anneannem "Yoruldum" diye şikayet ettiğimde, "Ölünce dinlenirsin kızım" derdi. Anlamsız bir espri olduğunu sanır, içten içe kızardım. Şimdi anlıyorum ne kadar haklı olduğunu...
    Dora'dan daha iyi bir kurs olmadığını, ikinci bebeği düşünmeye başladığın zaman anlayacaksın :)

    YanıtlaSil