Dora'nin Yolculugu

Lilypie First Birthday tickers

24 Haziran 2011 Cuma

Peki Peki Anladik...

Blog ortamlarinda insanlarin birbirini nasil gaza getirdigini gormek beni saskina ceviriyor. Bu gazla is kuranlar mi ararsin kitap yazanlar mi ararsin Allahim bu nasil bir delusion ya insan biraz kendini bilmez mi azcik kendine objektif bakamaz mi!

Ayrica bloglarda yani populer olanlarinin cogunda muhatap alinmak icin yazari yaglamak gerekiyor, eger yazdigi yaziya muhalefet bir bakis acisi getirdiysen cevap bile verilmiyor, hatta soru soruyorsan yazara o bile onemsenmiyor. Kapali bir kulup gibi. E o zaman davetiyeyle okuyucu sec, herkese acma blogunu.

Bir de boyle 'ahkam kesmek bana dusmez' diyip diyip ahkamin feristahini kesiyorlar ona ayrica kil oluyorum. Yazilar falan boyle agresif azarlar gibi ya sen kendini ne zannediyorsun iki kelimeyi yanyana getirip birseyler yazabiliyorum diye adam mi oldun!

En iyi anne sensin, en duyarli kadin sensin, en reformcu da sensin, en uretken de sensin, en iyi kitap yorumunu sen yaparsin, en cok hediyeyi sen verirsin...Peki peki anladiiiikkk...Sen neymissin be abla!!!

Bak bu tavir moda bloglarinda yok, anne bloglarinda var. Ya bu anneler ne cok sey biliyorlarmis arkadas, pes! Gerci moda bloglarinin da kendi icinde sacma buldugum yonleri cok var.

Ufff neyse... Ben galiba bu aralar biraz fazla blog okudum, ara vermeliyim cogu gicik gelmeye basladi. Beni ilgilendirmeyen bir suru konu dolasiyor :s ......

9 yorum:

  1. Çoğu zaman çok benzer şeyler düşünüyorum blogları okuyunca. Ama sonra aslında her annenin kendi çocuğu için en iyisini yaptığına inandığını düşünüyorum. Öyle olunca da kendi kişisel alanında bunu kendi diliyle paylaşmaktan daha doğal ne olabilir diyorum.

    Ne bileyim, sanki insanın moduyla ilgili gibi.

    YanıtlaSil
  2. Pınar :)
    Kaldır başını, bak dışarı.
    Limonata mı yaparsın? Ayran mı? :) Kalk git! Ne işin var PC başında? :)))
    Okuyacaksan da blog okumak yerine kitap oku güzelim.
    Ben özellikle anne-bebek temalı bloglara gıcık oluyorum :D Üzerine alınma da..
    Bir doğurmuşlar, dünyanın-anneliğin sırrını çözmüşler arkadaş :)
    Dünya onların etrafında dönüyor, bizler figüran :)
    Boşver, minik prensesi öp-kokla.
    Hayatın, anneliğin tadını çıkar.
    Bir de; bu kadar cadı olma :) e mi? :)
    Öperim, özellikle minnak prensesi.

    YanıtlaSil
  3. pınar ne bu şiddet bu celal yahu, kim dürttü seni :)

    YanıtlaSil
  4. Heralde insanin moduyla ilgili gercekten de ne bileyim ben de bilmiyorum ama uzun zamandir gicik oluyorum...

    Sorma yaa Sittirella niye boyle takildiysam bunlara..Aslinda niyesi belli burda hava gunes altinda dun olctum 54.6 celcius degrees bilmem anlatabildim mi:s Ya evet gercekten cozmus bunlar, ya seni birak ben de figuran gibi hissediyorum bunlarin dunyasinda.Nasil dominant karakterler Allahim.Bunlarin kocalarina aciyorum diycem de, bunlar anca sanaldan pehlivan gibi geliyor bana.hahaha:))

    YanıtlaSil
  5. Gicik olmak icin durtulmek mi lazim? Ben de 'sinir oluyorum' baslikli postlar hatirliyorum ama:))

    YanıtlaSil
  6. dürtülmeyi şey anlamında söyledim, hani spesifik bişi olmadan yazılmaz ya bunlar, olayı merak ettim açıkçası :) çatlarımmmmmmm

    YanıtlaSil
  7. Vallahi birsey olmadi ama cok uzun zamandir biriktirdigim hislerdi gercekten sorularima cevap alamadigim da oldu ama yakin zamanda degil...Oyle yani artik dun okudugum bi yazidan sonra dayanamayip yazdim...Boyle bi herseyi cozmus halleri sinirlerimi ziplatiyo...

    YanıtlaSil
  8. Ama belki gerçekten çözmüştür, olamaz mı? :) Yani anne-bebek blogları tamamen kişisel tecrübe aktarımına dayandığı için belki o konuda, bebeği ile ilgili sorunu tamamen çözmüştür anne. Ha, başkasında işe yaramaz, saçma görünür hatta belki ama farklı farklı tecrübeleri okuyunca ufku genişliyor insanın.
    Bir de küçük bebeği olan annenin, o anda yaşadığı saçma sapan sorunları yaşayan tek kişi olmadığını görmeye çok ihtiyacı oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Vala ben bloglarda gorucemi gordum alicami aldim. Anne olan ne ilk ne de son kadinim, ayni sorunlari yasayan tek kadin olmadigimi biliyorum, dunyada birtek benim bebegimin olmadigini da...Herkes yerinde sagolsun. Ben gunlugumu yazmaya devam edip onemli anlari sevdiklerimle paylasayim yeter:)

    YanıtlaSil