Dora'nin Yolculugu

Lilypie First Birthday tickers

18 Nisan 2011 Pazartesi

Büyüyoruz...





40 günü gecirdik çok şükür. Lohusalık bitti mi emin değilim ama.. hala ağlamaklıyım. Uyumayıp ağladığında çaresiz kaldığımda çok fena bunalıyorum napıcamı şaşırıyorum.
40 günde bir hikmet vardır dediler, bak göreceksin herşey düzene girecek dediler nasıl inandım ve fakat nasıl da hayal kırıklığına uğradım. Birşeyler değişti tabii, benim güzel güzel uyuyan güzelim uyumaz oldu. Hem ne uyumazlık. Gözlerde uyku yok faltaşı gibi açık. 6 haftalık bebek sabah 5'ten akşam 10'a kadar uyumaz mı? valla bitirdi bizi. Daha çok da annemi, kadıncağız ben dinleneyim diye kucağından indirmiyor zira gözlerini tek kapattığı yer orası. Bir de dün araba koltuğu içinde balkona koymak suretiyle uyutabildik. Efenim biz Dubai'nin gelişmekte olan bir mahallesinde yaşamaktayız, etrafımız inşaat dolu korkunç bir gürültüye maruz kalıyoruz. Biz rahatsız olduğumuzdan balkon kapısını açık tutamıyoruz bile ama ona o korkunç homurtu ninni gibi geliyor. İnanılmaz.
Bir de bugün ilk defa oyuncaklara tepki veriyor:)
Bir de bugün bezini 1 numaradan 2 numaraya değiştirdim.
Şimdi balkonda uyuyordu yine, uyandı ben onu bi alayım.

Bu satırları yazdığımda tarih 14 nisandı. O günden beri almışım bırakamamışım sanki:)

Yavrumuz artık bol bol gülümsüyor:) Oyun istiyor yani kıpırdayan birşeyler görmek istiyor gibi geliyor bize, biz de yapıyoruz bitakım numaralar işte:) Takip ediyor hareket eden şeyleri, bizi:) Ağlamaktan başka sesler de çıkarıyor artık:) Agu- ınga filan diyor:P Bazen de mart kedileri gibi sesler çıkarıyor çok komik:)

Dün doktora gittik ikimiz de. Ben süpermişim doktorum öyle dedi. Smear örneği ve kan aldılar bakalım gerçekten herşey yolunda mı. Yalnız eklemlerimde hala ödem hissediyorum özellikle dizlerimi hala bükemiyorum çok canım yanıyor. Ve ayaklarım hala 1-2 numara büyük ayakkabılarımı giyemiyorum. Bunları söylediğimde şimdiye kadar geçmeliydi dedi ve beni bir dahiliye uzmanına yönlendirdi, en kısa zamanda bir randevu alacağım. Kesiye yakın bölgem hala uyuşuk normal hissetmiyorum bu da normalmiş ve 1 yıl boyunc böyle hissedecekmişim çünkü ameliyat esnasında sinirler de kesiliyor tabii. Karın egzesizi yapmamamı, bisiklet yüzme gibi sporlara başlayabileceğimi söyledi. Diet yapma sütün azalır dedi ben de yüz buldum valla:D

Bebişe gelince maşallah o da 1 ayda 800gr almış (21.günde 3650 gr idi, 7. haftada 4750gr olmuş) boyu da uzamış kafası da büyümüş, refleksler yerinde herşey normal görünüyor. Günde en az 675 ml besin almalıymış ve gece en az 10 saat uyumalıymıs gündüz de 1-2 kısa uyku yapmalı imiş. Geçen haftaki performansı pek böyle değildi ama birkaç gündür fena değil gibi hala istediğim kadar çok uyuyup bana yeterli zaman bırakmıyor ama idare eder... D vitamini vermemişti doktor bize dün sordum %50 Aptamil alıyorsa gerek yok ama daha azsa günde 400IU almalı dedi. Bizim Aptamil takviyesi %20- 25 civarı o yüzden başlayacağız vitamine de, günde 15 dakika güneş ile birlikte.

Onun dışında anneannemizle geçen mutlu günler azalıyor yakında gidecek. Birkaç hafta yalnız kalacağız sonra büyük ihtimal birkaç haftalığına da babaannemiz gelecek böylece Pınar'ın saltanatı da mayıs sonu itibariyle tamamen bitmiş olacak sonra evim, eşim ve tabi ki bebişimle yalnız başıma ilgileneceğim bakalım nasıl olacak...Benimle kim ilgilenecek o kısım ise muğlak...

Havalar burda hala çok güzel gidiyor hala çok sıcaklaşmadı tadını çıkarmak lazım ama bebişin beslenme düzeni ve uyku düzeni diye birşey olmadığı için pek beceremiyoruz onu. Çok arıycaz bu şerbet havaları ama bakalım...Bu yıl da böyle napalım kolay değil bebek sahibi olmak:P

Bana benziyor yıvrım diye baya bi seviniyordum ama Onur'un bir fotoğrafını gördüm Allahım o ne, sanki kocamın bebekliği gelmiş ona bakıyorum bu kadar olamaz. Hayret ettim yani. Neyse değişir diyollar...

Bir de ciddi bir mastit problemim var. Geçen hafta 3. defa oldum ve kimsenin yapabileceği birşey yok çok acaip birşey. Annem gidince nolucak? İlk gün ateşli ve sıtmalı oluyorum yatmak zorunda kalıyorum, bebiş sefil oluyor:( Allah yardımcım olsun.Amin.

Önümüzdeki hafta 8 hafta doluyor, 2 ay aşılarını olacak Doramız:) Ne çabuk büyüyollar:P






4 yorum:

  1. ya yavrum benim yaa bildiğin büyümüş kuzum yaaa... nasıl da özlediğimi daha iyi anladım şimdi.. bi de teyzesinin tulumu da cok yakışmış;) canım benim yaa gözlerimi alamadım uzuuuunn bi süre... nasıl beklicem ağustosa kadar..!!! ablam canım benim sen de nasıl yapıcam edicem diye düşünme annem dönünce illaki halledersin;)) sizi çok seviyoruumm ve de cok cok cok öpüyorummm...

    YanıtlaSil
  2. Biz de seni coooookkkk opuyoruz ve ozluyoruz teyzesi:))))

    YanıtlaSil
  3. Aman adaş, sezeryan olma mümkünse dedim, dinlemedin, şimdi şikayet etmek yok :)
    O ödem hemen gitmiyor, karnında hala bir bebek daha varmış gibi duruyor uzun bir süre :)
    Ayakların küçülmesi için normal süre ne bilemeyeceğim ama benim ayaklarım ilk 6 ay küçülmemeişti, bundan eminim. Hatta yarım numara büyüdü ayaklarım sanırım eski ayakkabılarım sıkıyor.
    Doğum yapalı 19 ay oldu, kesi yerim hala kabarık ve kırmızı ve hissiz. Annem normal duğum yapmış ama yumurtalık ameliyatı olmuştu 20 sene evvel. Kesi yerinin hala kötü havalarda filan sızladığını söylüyor. Ameliyat işte neticede...
    Spor yapmaya heveslenirsen de laktik asit konusunda araştırma yap derim nacizane. Sonra bebek toptan uykusuz kalmasın.
    Hem Aptamil hem de demir ilacı veriyorsan kabızlık sorunu da yaşayabilirisiniz, hazırlıklı olun.
    Bu arada bebekler birden bire büyümüyor ama sıkıntısı gitgide azalıyor. 3. ayın sonu ciddi anlamda bir dönüm noktası mesela. Sonra 6. ay, 9. ay, 12. ay... 1 yaşından sonra ise rahata ereceksin umarım. Benim kız şu anda 19 aylık son 4 aydır filan en ufak bir sorunumuz yok, tekrar işe başladım, gardolabımı yeniledim, spora başladım, kendimi inanılmaz iyi hissediyorum ama toplam 18 ay sürdü bu süreç, düşünsene :)
    Ama her geçen gün bebek bakımının keyfini almaya başlıyor insan. Ayrıca bebek bakmak bir alışkanlık işi. Bebeğinle yalnız kalınca aradaki farkı anlayacaksın.
    Umarım gücün kuvvetin hep yerinde olur bu dönem boyunca. Dora'ya selamlar :)

    YanıtlaSil
  4. İki günlük denemem sonunda bloğa girmeyi başardım. Benim bilgisayarda birtakım düzeltmeler yapmam gerekiyormuş meğer neyse sonunda burdayım. Halasının kuzusu ne kadar da büyümüş, ne kadar da güzel bakıyor öyle Allah nazarlardan saklasın.
    Sıkıntılarının yavaş da olsa zamanla kaybolacağını biliyorum. Yaşarken hiç de geçmeyecekmiş gibi geliyor insana eminim. Ama bunlar da geçecek. Seni ve Dorayı kucaklıyor sevgiyle öpüyorum.

    YanıtlaSil