Dora'nin Yolculugu

Lilypie First Birthday tickers

10 Ocak 2011 Pazartesi

Gebelik Notlari...




Eveeettt 31. hafta itibariyla uykusuzluklar da baslamis bulunuyor! Gecen persembe gecesi de olmustu ama supheliydim, acaba ictigim kafeinsiz kahve yeterince kafeinsiz degil miydi diye ama bugun kafeinli kafeinsiz hicbirsey icmedim-su disinda ve 4 saatten sonra uykum acildi. Hayirli olsun! Saatlerce bir yanima donup yatmaktan her yerim agridi ben de kalktim artik napiim.

En gicik oldugum seylerden biridir uykum oldugu halde bir turlu dalamamak ama gun gelecek uzanmaya bile vakit olmayacak degil mi- sikayet etmemek lazim.

Madem basladim tum surecte neler yasadim onlarin da notlarini duseyim de unutmayayim bari. Bilinc akisi seklinde yaziyorum, birakiyorum daginik kaliyor...

Kalbimin carpintilari da azalmakla birlikte hala devam ediyor 20.haftadan beri.

30.haftada artik karnimi tasimakta zorlandigimi hissetmistim, bir degisiklik vardi, megerse bebis donmus:) O da hazirliklara basladi artik. Annesi de karar verse onu ne sekilde kucagina alacagina hersey tamam olacak. Ama aci-agri esigi bu kadar dusuk bir kadin olarak ne yapacagimi bilemiyorum, bebegim geldiginde ameliyatli olup onunla gecirecegim vaktin azap olmasini da istemiyorum, vucudumda ameliyat izi de istemiyorum, ote yandan mumkunse vajinam ayni genislikte kalsin istiyorum. Napicam ben?

Kilom +14, istahim cok acildi bu arada 2-3 haftadir. Allah sonumu hayir etsin. 4.ay icindeyken cok hizli kilo almistim sonra yavaslamisti ayda 1-2 ancak aliyordum 7.ay sonuna kadar ama simdi yine tirmanista sanki:(

Hala evi kendim temizleyebiliyorum. Egilip kalkmak cok fazla problem yaratmiyor ama en alttaki raflarin tozunu almak gibi cok egilmem gereken durumlar ozellikle eklemlerimi cok zorluyor. Cam falan silmiyorum tabii ki. Cok odemim var, ayaklarim, ayak bileklerim korkunc sis, ayaklarim 2 numara atti. 38 numara bir ayakkabi almistim (normalim 36) o bile cok zor oluyor. Neyse ki Dubai'nin havasi hala parmak arasi Birkenstock'lara izin veriyor yoksa halim harapti. Dizlerim cok cabuk agrimaya basladi ve bukerken inanilmaz aciyor. Dolayisiyla oturup kalmak, uzun sure yurumek, alcaklarda birseyler yapmaya calismak azap oluyor. Bir de buyuk ihtimal bacaklarimin baslangic noktalari ama benim vajinamda hissettigim bir kemik agrim var. O da can s.i.k.ici.

6.ayin basinda kendime pedikur bile yapabiliyordum ama 7.ayin baslarinda artik tirnaklarimi bile kesemez hale geldim. Hamilelikte hersey cok cabuk degisiyor.

Bebisin ilk hareketlerini 18.haftadan itibaren hissetmistim, 27.hafta civari gobegim meksika dalgasi yapiyordu, cok harektli bir minnosum var.

Su an 6.52, disarda korkunc bir sabah sisi var. Yola ciksan onunu goremezsin o derece. Hayirdir insallah.

Bir de 2.trimesterde saclarim korkunc dokuldu ama simdi cok iyi. Tirnaklarim cok guclendi, kat kat ayrilan normallerini hic ozlemiyorum:)

3.ayda aldigim medium hamile taytlarini ve kot pantolonu, yine medium hamile t-shirtlerini hala rahatlikla giyiyorum. Hatta hamilelikten once aldigim normal medium taytlari bile hala giyiyorum. Hamile kiyafeti alinacaksa en kalitelisini ve stylish cesitleri GEBE'de bulmak mumkun. Rahat elbiseler disinda (onlari da hamilelikten once almistim) 2 tayt bir kotla tum hamileligimi gecirmis olacagim, khodja bu durumdan cok memnun tabii:) Ama ben ayni seyleri giymekten nasil s.ikildigimi anlatamam.

Hamileligimin ilk donemlerinde en cok tukettigim gida sut, peynir ve portakal suyuydu. Hala en cok peynir yiyorum. Oncesinde hic tatliya duskunlugum yoktu ama hamilelik boyunca acaip tatli canim istedi surekli. En cok sucluluk duydugum konu ise balik yiyememek. Nasil kotu kokuyor mubarek hala. Ilk kusmam balik kokusu yuzunden olmustu belki o yuzden bu kadar etkilendim 8 ay boyunca. Zaten cok aradigim bir besin olmamakla birlikte tiksinmezdim normalde ama iste...

Bu arada bulantilarim tam 4 ay surdu, sadece 3 defa kusmakla birlikte neredeyse her koku ogurmeme sebep oluyordu. Hele Dubai'ye gelince butun sehir kokuyordu resmen, cok zorlandim. En guvenli yiyecek peynirli sandviclerdi 1 ay boyunca.

8 ay boyunca 2,5 kadeh sarap ictim, biri beyaz 2si kirmizi. Bir sonrakini iple cekiyorum:)

Suphelendigim gunden beri sigara icmiyorum. Hic de canim istemiyor, bu kadar kolay olmasi gercekten mucize.

Bir de zor bir soguk alginligi gecirdim, ilac kullanmadim, doktor izin vermedi. Burnum 2 haftada falan ancak acildi.

Baska neler oldu acaba? Hatirlayinca yazarim artik onlari da...

O kadar cok hayal kurdum ki, sanki bebek zaten varmis da ayri kaldigimiz icin ozlemisim gibi geliyor. Resmen ozlem hissediyorum esyalarina baktikca. Az kaldiiiiii.....Anneciiimmmm....

Fotograf gecen hafta misafirlerimiz varken cekildi. Bu tatli kiz yegenimiz Ece. Bu fotografta utangac poz vermis ama cok yaman kendisi. Boncuk:) Dayisi hala sayikliyor Ece Ece diye:) Alistirdilar kendilerine, gittiler sonra:( Gerci nasil gezdiysek 2 gun yattim ben olayin ardindan:D

4 yorum:

  1. yaninda olamamak ne kotu...

    YanıtlaSil
  2. Tatlim yanimda olsan ne olacak ki, bu o kadar ozel bir surec ki Onur bile dahil olamiyor:) Sesini duyurup tanitmak icin mikrofon,kalp atislarini dinlemek icin kulaklik falan aldi yazik nasil cirpiniyor:) O yuzden hic uzulme:) Dogunca mincikliycaksin iste, eglencesi orda asil;) Yanimda olsan istahimin artisina tanik olabilirsin sadece. O da bana kalsin bosver:D

    YanıtlaSil
  3. ayy canim yaa, mikrofon ve kulaklik hii:))ise yariosa ne guzel:) olsun ben yine de yaninda olmak isterdim, mimiklerinden anlardim ben senin neler hissettigini:)))off o kadar cok ozledim ki seniiiii.....ayrica cocuk kitabevi fikri supermiss ablamm, bilmiyodum boyle bi dusuncen oldugunu.sen de baska bi yere subesini acarsin:))

    YanıtlaSil
  4. Fikir ve arastirma asamasinda oldugu icin henuz, sadece Onur biliyordu tabii, kimseyle paylasmamistim baska. Bakalim kismet, zaman gosterir:)
    Sen bana banka detaylarini versene bir bakayim.burdan degil tabii:))

    YanıtlaSil