Dora'nin Yolculugu

Lilypie First Birthday tickers

12 Aralık 2010 Pazar

Sultaanim..



(Keske basliktaki 'a'nin uzerindeki uzatma isaretini yapabilsem)
Dubai gunleri gercekten hareketli gecmeye, benim istedigim tempoya gelmeye basladi. Kisa zamanda bircok yeni arkadas edinip, varligindan bile haberdar olmadigimiz bircok yeni hayata dokunduk. "Sokakta hayat var, tadini cikar" bir markanin reklam slogani olsa da evet acikliyorum artik benim de sloganim! Ummm, en azindan 86 gun daha:D

Dubai'deki Turk kadinlarin olusturdugu bir mail grubu var "SultansofDubai", cok aktif bir grup. Daha dogrusu birlestirici gucu, motivasyon ve organizasyon kabiliyeti cok yuksek hanimlar da var iclerinde. Bu hanimlarin liderliginde ve digerlerinin gonullu, istekli, hevesli katilimlariyla bircok aktivite hayata geciyor. Lak lak yapip haftanin stresini atmak icin her sali sabahi kahve toplantilarindan tutun, ayda bir kurtlari dokmek icin birebir " Ladies Night Out"lar, elciligi bile harekete gecirecek gucte Turk geceleri ve 23 Nisan kutlamalari, ve hatta hem Turkiye hem de baska ulkelerdeki buruk hikayelere dokunacak yardim organizasyonlari hep bu Dubaili Sultanlar'in yani bizlerin (3 ayda Sultan oldum!- Dubai'de yasamak ve kadin olmak yeterli- fair enough huh?) marifeti.

Gectigimiz bu cuma da Filipinli kanser bir kizcocugu icin bir piknik duzenlendi. Toplanan paralar tamamen cocukcagizin ameliyati icin kullanilacak. Tabii ki biz de katildik, corbada tuzumuz olduysa ne mutlu. Ustelik de karli ciktik 4 tane daha yeni arkadasimiz oldu. Yan kilimdeki piknik komsularimizla sohbeti ilerlettik ve aksama kadar cenemiz durmadi. Daha sonra gorusmek uzere telefonlar alindi verildi. Bence yabanci bir ulkede edindigin arkadaslar, erkeklerin askerlikteki devre muhabbeti gibi. Alakasiz hayatlar bu yabanci ortamda birlesiyor, ve gonul bagi kuruluyor, ailen olmadigi icin en yakinlarin bu insanlar oluyor, basin s.ikissa onlari ariyorsun, kutlama yapacaksan yaninda istiyorsun ve farkinda olmadan gurbetteki ailen oluyorlar.

Bugun de yeni dogum yapan bir arkadasimizi ziyarete gittik. Bebek masallah tam bir inci, cok tatli. Annemiz de hemen toparlanmis, cok guzel bir gundu. Ailesinden henuz kimse gelememisti, yalniz birakmamis, mutlulugunu paylasmis olduk. Cam sakizi coban armagani minige de hatiramizi birakmis olduk. Annenin yuzundeki gulumseme bana yetti zaten. Buraya gelirken icim burkulmustu, "orada kim gelicek ziyaretimize, yapayalniz olucaz" diye ama simdi biliyorum asla yalniz kalmayacagim.

6 yorum:

  1. yurtdışında hamileliğin ve bebek büyütmenin bir buruk tarafı var bence, etrafın ne kadar kalabalık olsa da. ama sen tabi ki yalnız kalmayacaksın. hatta poyraz yarattığı yüksek desibelle senin kızı uyandırdığında ya da ciciii diye seveyim derken kontrol edemediği gücüyle ağlattığında ah keşke yalnız olsaydım diyeceksin, şimdiden söylüyorum. :))

    YanıtlaSil
  2. :)once ben gelip sIkIcam onu.....hehehe!!!

    YanıtlaSil
  3. ablacım boyle aileden uzak filan diyince sen, ben aglamakli oluyorum ama:( hatta suan 1 tane boncuk dustu gozumden.ben de ablamdan yegenimden uzagim burasi da bizim icin gurbet sayiliyo malesef:( ama bak senin orda benden daha hareketli daha sosyal bi hayatin olmus bile mutlu oluyorum senin icin ve bununla teselli buluyorum (ay sabah sabah arabesk damarim tuttu, kardan heralde:)), tadini cikar ve senin ve teyzesinin kuzusunun hic aklimdan cikmadiginizi bil;)

    YanıtlaSil
  4. Kiyamam ben sana yavru kusum aglama sakin! Az kaldi zaten doguma, goruscez illaki insallah, cok opuyorum pamuk yanaklarindan.

    YanıtlaSil
  5. Bazen çok uzaklarda, çok yakındakilerden daha sıcak bir ortam oluşabliyor.. Ben de petersburg^dan bie hayal gelmiştim istanbul'a .. arkadaşlar, sıcak ortamlar, kalabaloık, derken gördüm ki herkes hayat telaşında, şehir zor, kimse kimseye ulaşamıyor, evli ve çocuklu olunca günü gününe uymuyor insanın, program yapılmıyor.. şimdi gene kaçma düşüncesindeyim vesselam..

    size de kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  6. Hosgeldiniz:) Evet, ben de goruyorum uzaktan bakinca. Istanbul cok zor.

    YanıtlaSil