Dora'nin Yolculugu

Lilypie First Birthday tickers

8 Aralık 2010 Çarşamba

Sinirliyim!

Bugun aylik rutin kontrolum icin doktora gittim. Artik 6 ayimi doldurup 7 aydan hafta almaya basladigimizdan kilosunu merak ediyorum normal mi degil mi diye. Her ultrason seansinda 'ay agucuk gugucuk','sana benziyor galiba' diyip diyip baska da ise yarar bilgi vermeyen doktorumdan bu sefer kesin objektif, olculebilir bilgi isteyecegim ki icim rahat etsin bi motivasyonuyla gittim. Ve de istedim tabii. Tamam dedi, birtakim olcumler yapip tahmini kilosunu soyledi (1036gr bu arada masallah masallah). Fakat muayene bitip kasaya gittigimde ogrendim ki bu bilgiyi almak ek ucrete tabiymis! Boyle bir sacmalik olabilir mi? Ultrason dedigimiz seye bebegin gelisimini takip etmek icin bakmiyor muyuz, e bu tip olculebilir veriler degil midir asil gelisimin normal olup olmadigini gosteren? Yani gozumuzle baktigimizda o karanlik goruntuye anlamamiz mi bekleniyor bu bebegin normalligini veya degilligini. E peki ben en baz degerlendirme icin neden ek ucret odemek zorundayim?

Resepsiyondaki kizlara bu sekilde sordugumda, 'rutin ultrason muayenesinde sadece genel wellbeing'a bakiliyor, kalp atisi vs. (ki kalp atislarini da hicbir zaman dinlemiyoruz-yani ben talep etmezsem sadece agu bugu yapip 470 dirhem bayilip cikiyorum her ay), kilo olcumu ekstra ucrete tabi' cevabi aldim. Odemedim, bir sonraki muayenede soracagim doktora. Bir de madem boyle bir uygulama var acikca soyle bana. Ben niye asagida ogreniyorum bunu!

Her turlu doktorun bu kadar paragoz olmasi o kadar midemi bulandiriyor ki anlatmaya kelime bulamiyorum. Tas attin da kolun mu yolunda be kadin, 2 tusa fazla bastin alt tarafi! Ustelik bu kadin Dubai'de en cok tavsiye edilen 3 jinekologtan biri. Kime guvenip kendimizi emanet edecegiz! Sadece kendim olsam neyse! Zaten cidden cok zor giderim doktora ama ben icimde bir yavru buyutuyorum yaa ve ilk kez buyutuyorum-acaba becerebiliyor muyum diye onaya ihtiyacim var.

Sonra her konuda ama her konuda ben sormadan hicbirsey soylememesi. 'Sunu yiyeyim mi, bunu iceyim mi, kilom nasil gidiyor' sor ki cevap alasin yoksa yok. Hele hele 'Hafif bir kashintim var ne dersiniz ciddi midir?' gibi jinekoloji dali disinda herhangi bir soru sor hemmen cilt doktorunun adi yazilip veriliyor elime. Tamam ciddi birsey olursa tabii ki yonlendirecek ama hic mi bir fikrin yok ya benim icimi rahatlatacak. Hamilelikte cilt problemleri normal, kuruluk had safhada. Tamam biliyoruz ama doktorumdan da duymak istiyorum iste. Zaten kashinti falan da kalmadi gecti. 
Butun doktorlardan nefret ediyorum, klinige-hastaneye gitmekten hazzetmiyorum. Hayirlisiyla bir dogursam yavrumu da kurtulsam bu doktor milletinden cok sevinecegim. 

Turkiye'de bu isler daha mi iyi acaba yaa! O kadar hamile, cocuklu blogu okuyorum doktorundan sikayetci olanini hic gormedim! Keske sartlar elverisli olsa da Turkiye'de dogursam. 

Ben cok mu sey bekliyorum acaba? 

Bugunun beni sevindiren tek haberi 4 hafta onceki en son kontrolumden beri sadece 800 gr almisim:) Su an 27 haftalik ve +11'deyim. 

Kalp carpintilarimda kullanmaya basladigim ilaca ragmen bir iyilesme yok, yarin da kalp doktorunu arayip bir posta daha kafayi siyirmayi planliyorum. Amerikan hastanesine de, doktoruna da......sunturlu kufurlerim var benim icimden soyledigim.

Neyse bu gece khodjishim geliyor sonundaaaa:))))

1 yorum:

  1. Hamileliğim boyunca 3 doktora gittim. Hiçbirinden tam olarak memnun kalmadım ama herbiri de kontrollerde bebeğin ultrason cd'sini, ultrason görüntülerinin olduğu fotoğrafları ve ayrıca boy, kilo, gelişim vs vs tüm bilgilerini veriyorlardı.
    Doğum ciddi iş kardeşim. Ömrü hayatında 1 kere başına geliyor. Hele normal doğum düşünüyorsan, arkana bakmadan kaç o paragöz doktorun elinden...

    YanıtlaSil