Dora'nin Yolculugu

Lilypie First Birthday tickers

8 Ekim 2011 Cumartesi

Geçip giden zamanlarııı uuuuu bir yerlerde bulsak...

Eskiden ne çok zamanım varmış..Okumak, izlemek, gezmek, konuşmak, uyumak, üzülmek için...Şimdi kitaplarım yığıldı, izlenecek filmlerin sayısı belli değil, gezmek-görmek istediğim yerler, ve uyuyarak geçirmek istediğim bitakım saatler var..

İnsan birşeyin kıymetini kaybedince anlıyor. Zaman da en önemlisi ve tek geri dönüşü olmayanı. Şimdi geri dönüp bakınca içim cız ediyor tavana bakarak geçirdiğim saatleri düşününce. Hep bir bahane, hep bir erteleme, böyle geçmiş gitmiş en geniş zamanlar.

Şimdi de 'gün boyu evin içinde koşturmaktan akşam bir satır bile okumaya halim kalmıyor' kafasındayım. Hele bir Dora yemeye alışsın, hele bir uykusu düzene girsin, hele bir yürüsün, hele bir konuşsun...Şimdi de böyle -bahaneler mi demeli gerekçeler mi demeli- cümlelerim var. Oysa bunlar hiç bitmeyecek ki, 2 yaş krizi gelecek, okula gitmesi gelecek, düşmesi-kalkması gelecek say say bitmez işte, büyümesi gelecek yani...Hayat artık eskisi gibi ol-ma-ya-cak! Sanki o büyüyecek de ben aynı kalacağım gibi geliyor bazen, haha! Ne enteresan -savunma mı yayılma mı demeli- mekanizmaları var insanın!

Dün bir söz gördüm 'Hayat fırtınanın geçmesini beklemek değil, yağmurda dans etmeyi öğrenmektir.' demiş. Ne güzel demiş.

Var mı iyi bir dans kursu bilen?

5 Ekim 2011 Çarşamba

Dora 1-Anne 0




Evet ben kızımı düzenli bir şekilde katı gıda almaya, özellikle de sebze yemeye alıştıramıyorum. Bildiğin beceremiyorum.. 2 gün üstüste öğle öğününde sebze püresi yedi yani karnını doyuracak miktarda, onun dışında 1 aydır tadım yapıyor. Prenses hazretleri ağzının tadına uygun birşey bulamadı henüz. O 2 kez yediklerini de daha sonra tekrar verdiğimde yine almadı. Tatlı patates,normal patates, havuç, kabak, brokoli, bal kabağı, kereviz, soğanlı, soğansız, domatesli, domatessiz, yağlı, yağsız her türlü kombinasyonu, çorba suyu olarak, püre olarak , tek tek denedim, karıştırarak denedim..Olmadı olmadı..

Yoğurda başladığımız ilk hafta her öğün versem yiyordu çok severek alıyordu, sonra onu da 3-5 kaşık (onun kaşığıyla-o da ucuyla veriyorum zaten) alıp bırakmaya başladı.. Sadece meyve yiyor, onu da işte keyfi tutarsa..Ama elma-blueberry karışımını deniyim demiştim birgün Hipp'in organik kavanozlarından, bayıldı. Her öğün yiyebilir hatta bugün 1 kavanoza yakın yedi. O da güzel birşey mübarek ama yeter mi işte:(

Bugün doktora gittik hafif bi soğuk algınlığı var. Bir öğün tavuklu bir öğün balıklı sebze yemesi gerektiğini söyledi. Şimdiye kadar alışmış olmalıydı dedi. Daha sebze yediremiyorum tavuğu nasıl koyucam içine. Bir de bunlar püre ya taneli yedirmeye nasıl alıştırıcam. Sadece 1 porsiyon meyve yemeli dedi, oysa ben her öğün başka birşey yemeyince bari katı birşey yemiş olsun diye meyve veriyordum, sırf şu lanet formülden biran önce kurtulalım ya da en azından işte azaltalım diye..Sadece biberondan süt içmek istiyor. Sütünü de kaşıkla vereyim dedim 3-5 kaşık sonra o da zor geldi almadı. Püreyi biberondan vereyim dedim, almadı. İyice acıksın da veriyim dedim (normalde tam acıkacağı saatten yarım-1 saat önce veriyorum) bu sefer iyice ortalığı yıktı biran önce doymak istiyor, biberon vermeden susmuyor.

Kahvaltı olayına burda hiç girmiyorum bile..

Çıkamıyorum işin içinden, daha başka napıcamı da bilemiyorum. Valla ağlamaklı oluyorum artık. 7 ay 1 haftalık oldu ihtiyaçları arttı.Nasıl büyüycek bu çocuk:(

Bugün sabah oyun grubumuz var, hemen hemen aynı aylarda bebekler, nasıl götürüyorlar happidi huppidi anneleri ne veriyorsa, bizimki hala naz yapıyor. Yemin ederim hayattan soğudum, bakalım yarın bizi ne bekliyor diye:( Akşamdan planlıyorum kafada sabah hazırlıyorum güzelce hergün yeni bi umutla ama hergün aynı terane..Dora 1- anne 0